Skip to main content

Qua voeding ben ik zo flexibel als je maar denken kan. Qua beweging ben ik minder flexibel; zeg maar gerust niet flexibel. Er is maar één weg en dat is de weg naar een bij jou passende actieve leefstijl (uitgezonderd blessures natuurlijk). Ik geloof erin dat beweging echt minimaal even belangrijk is als voeding. Stel dat we jouw voeding dagelijks 100% perfect vormgeven en dus geschikt maken voor jouw lichaam, spirit en brein.  Stel dat je tegelijkertijd minimaal aandacht geeft aan beweging vanuit een zittende functie. Je sportplanning wekelijks achteraan in je agenda verdwijnt en je vaker niet tot uitvoering komt omdat je dat nog één Netflix-je wilt kijken; ook al weet je dat dat niet verstandig is. Dan ga je mij niet vertellen dat deze 100% passende voeding zo effectief is als je erbij zou sporten/ bewegen en voor de goede orde andersom ook niet.

It takes two to tango!

Je lichaam bestaat voor een groot deel uit spiermassa. Spieren hebben onderhoud nodig, net als je tanden, haar en huid. Een gezond lichaam is een lichaam dat je goed voedt en dat ook in beweging is! Of je nu kiest voor een wandeling of een intensieve sport, dat maakt mij niet uit. Zolang het maar bij je past en je er plezier in hebt of krijgt. Twee keer sporten is echt het minimum per week; beter vind ik 3 of 4 keer sporten per week! Vaker je fiets nemen in plaats van de auto werkt ook prima. Natuurlijk heb je er niet altijd even veel zin in. Het kost je tijd en soms moet door de zure appel heen bijten. De beloning volgt: je voelt je goed, voldaan en ontspannen en de meeste van mijn sporters die ik begeleid slapen beter. Je merkt progressie en je conditie verbetert merkbaar. Daarnaast is beweging goed voor je hoofd! Beweging relativeert waar je je druk over maakt en brengt jou oplossingen.

Persoonlijk kan ik mijn sportplezier met name kwijt in ashtanga yoga, hardlopen in de zomer en in de winter op de crosstrainer. Daarnaast ski ik in de winter in Oostenrijk en heb ik skiles op de rollerbaan in Nederland en ben ik aan het leren zeilen: te leuk! Totaal aantal sporturen per week : 5-6 uur en dat vind ik eigenlijk nog weinig.

Succes en veel sportplezier toegewenst.