Skip to main content

Buikklachten, in welke vorm dat ook, hebben vaak een zeer negatieve impact op jouw energieniveau en sociale leven. Vaak wordt de ernst van deze klachten helaas niet voldoende (h-)erkent. ‘Iedereen heeft wel eens last van buikklachten’. Echter als je dagelijks of wekelijks last van buikklachten hebt, wordt het een ander verhaal. Vaak heb je al zolang klachten dat je niet meer weet hoe het zonder jouw klachten ook alweer voelt.

Klachten als diarree, obstipatie, wisselde ontlastingen van frequentie, structuur en kleur, ontlastingsincontinentie, gasvorming, winderigheid, bolle harde buik, gisting, rotting, buikkrampen, steken en (koliek-)buikpijn komen vaak voor. Ook maagklachten als opboeren, opkomend maagzuur, te veel- en of te weinig maagzuur, een vol gevoel hebben tijdens, direct of 30 minuten na de maaltijd als ook een slechte verteringscapaciteit, serotoninegehalte, galblaasproblematiek, hyperpermaeble darm, bacteriële disbalans in je darmmicrobioom, candida, schimmels, parasieten geven vele (buik-)ontregelingen.

Daarnaast kun je in mijn praktijk terecht met onbekende, langdurig onopgeloste maag-, darm- en leverklachten en ook met de volgende diagnoses: Collitus Ulcerosa, Ziekte van Crohn, Hernia Diafragmatica/ middenrifbreuk, Divertikels, Diverticulitis, Galblaasverwijdering-/problematiek, Slokdarm- en Maagklachten, PDS/ IBS en leververvetting.

Voor maag-, darm-& leverklachten werk ik regulier gecombineerd met Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), Ayurveda en Orthomoleculaire Geneeskunde. Aanvullende onderzoeken zoals bijvoorbeeld bloedtesten en een darmmicrobioomonderzoek worden vaak ingezet. In een individueel behandelplan gaan we vervolgens de oorzaak aanpakken in plaats van alleen de gevolgen te bestrijden. Er volgt bijvoorbeeld reductie van ontstekingen, optimaliseren jouw enzymatische capaciteit en verhoging van jouw verteringscapaciteit. De niet gewenste bacteriën, schimmels, gisten en parasieten kunnen alleen effectief verdwijnen door ze met juist beleid te elimineren. Hierna wordt jouw darmmicrobioom ondersteund in zijn herstellend vermogen. Vaak werk ik naast een individuele voeding met natuurlijke suppletie die subtiel en met respect voor je systeem te werk gaat. ‘Steviger geschut’ qua suppletie is heel soms nodig, maar alleen als jij dat het fysiek aankan. Een Vata constutitie (Ayurveda) kan minder goed hoge/stevige doseringen verdragen, handig als we daarop anticiperen. En voor de fanatiekelingen onder ons: ook dat kunnen we boven tafel krijgen uit jouw DNA door het juiste onderzoek in te zetten.