Skip to main content

Orthos is Grieks en betekent: ‘juist, recht of gezond’. Orthomoleculair staat voor: ‘de moleculen in het lichaam’. ‘Bijdragend aan een goede beschikbaarheid van alle moleculen die het lichaamssysteem op dat moment nodig heeft!’ Voedingsstoffen als vitamines en mineralen spelen en belangrijke rol in jouw lichaam. Ze zijn vaak een sleutel in vele processen. Voedingsstoffen spelen onder andere een grote rol in jouw stofwisseling waaronder ook het vrijmaken van energie. Het vrijmaken van energie gebeurt in 4 stappen en hiertoe zijn bijvoorbeeld in de derde stap de citroenzuurcyclus 11 verschillende co-factoren nodig waaronder: diverse B- vitamines, magnesium (elementaire magnesium zit vaak te laag van volume in een multi-vitamine) en bijvoorbeeld Zink.

Orthomoleculaire voeding is niet gericht op een minimale voedingsstatus maar op een persoonlijk afgestemde en optimale voedingsstatus om gezond te blijven of juist gezonder te worden en/of klachten te reduceren.

Dit is een zeer volwaardige en vooral ook zeer basische voeding en dus ontzurende voeding met stevige accenten en volumes op veel groenten, vocht, kiemen, verse kruiden, fruit, olie en mild aangevuld met noten/vlees/ vis, granen en eventueel zure zuivel. Niet bepaald een gemiddelde voeding, maar een bijzonder vitale booster voor jou. Ter ondersteuning kunnen indien nodig voedingssupplementen met een hoge biologische beschikbaarheid worden ingezet. Deze worden vaak korte van duur ingezet met als doel: herstellen/aanvullen van tekorten als zelf helend vermogen vergroten. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, enzymen en/of kruiden. Hierbij wordt vooral gelet op de biologische beschikbaarheid van de inhoud en indien nodig afgestemd op jouw medicatie. Een goed opneembare samenstelling is hierbij heel belangrijk net als het juiste tijdstip van inname.