Skip to main content

Moet altijd even schakelen als ik mijn slippers en alle open schoenen met hoge hakken niet meer aan kan vanwege de hinkstap sprongen tussen de regenplassen door. Op hakken paraderen kan ik prima tot erop hardlopen aan toe. Maar ja, die regenplassen vind ik echt minder. En jawel, die partij laarzen (Het zijn er niet weinig) staan elk jaar weer gepoetst heel blij naar mij te staren; ‘Hier zijn we weer, Annemiek!’, terwijl ik nog zwaar in de ontkenningsfase zit dat die nazomer nog niet voorbij is.  Maar goed.. blik op voorwaarts, want het is bijna november. Dat betekent naast laarzen, colbertjes, te dikke hippe truien en ’s avonds met kaarsjes aan alle nieuwe info uit mijn k-PNI opleiding lerende (zo tof) dat ik ook zelf aan de bak ga en mijn klanten flink aan het werk zet.

November is serieus de allerbeste maand van het hele jaar om je kop uit het warme zand te halen. Het is tijd voor de jaarlijkse: “Ik drink de hele maand november geen druppel alcohol!’ Persoonlijk doe ik dat twee keer per jaar. Ik vind april ook een topmaand om mijn systeem te boosten.

Alcohol vrij doe je vooral niet in januari als je lam en lamlendig uit de decembermaand het nieuwe jaar in komt rollen. Dat doe je juist 1 maand voor de jaarlijkse ‘Ik wil niet zo veel eten en drinken, maar ik eet en drink ieder jaar te veel!’ Door alle eet uitdagingen voor, tijdens en na Sinterklaas, Kerst (eerste, tweede en derde etc.) en dan doorrollend naar Oud & Nieuw. Dan de bijbehorende borrels hiertussen en hierna niet te vergeten. Covid?! Natuurlijk kun je tijdens een Zoom of Video app- sessie een glas heffen, no problema. Dan ben je uiteindelijk zwaar toe aan een maand zonder alcohol! Je snakt er zelfs naar. Jouw lever, immuunsysteem en brein hebben allang in december stevig de balen van jou en zijn alweer toe aan vakantie. Maar waarom achter de troepen aan lopen in plaats van voor de troepen uit?

Uitdaging: Ga dit jaar energiek de decembermaand in! Op je toppen van je energie het jaar uitknallen is zoveel leuker dan op de bank geramd zitten met twee oliebollen in een hand, een lege champagnefles naast je en veel te veel tapas in je maag. Koop van die ontzettend hip uitziende 0% alcohol flessen; goede marketing! Ben fan van Vendome Mademoiselle. Ja, ze poppen gaaf en natuurlijk is het gewoon een milde limo & verwacht zeker geen semi-alcoholsmaak!  Je schenkt hem bruisend in een champagne glas: et voila! Je fopt je brein door die knallende kurk (serieus oppassen), veel bubbels en een tof glas…. & Succes! Eerlijk gezegd is het een makkie, zeker als je de eerste week door bent. Voor de dye- hards onder ons: drink dan meteen ook elke dag een of twee vers gemaakte groentesapjes van wortel, biet of spinazie. Zo’n glas van 200 ml of een borrelglas lauwwarm water met 1 theelepel tarwegras of spirulina. Voor iedereen die wat strakker wil opschalen het volgende: 2 L water en kruidenthee en maximaal 1 kop koffie (dan de lekkerste natuurlijk), 30 minuten sporten om de dag (stevige work-out), combineer je met om de dag een intermittent fastening dag; in de categorie ‘Goed bezig!’

Door een maand geen alcohol te drinken, doorbreek je je patroon en hallo energie! Je slaapt beter, wordt uitgerust wakker en voor alle middelbare leeftijddames onder ons: bye bye hitte! Succes en we rennen fit, blij en energiek het nieuwe jaar in.