Skip to main content

Annemiek: “Hou je van je tajine?” Serieuze vraag??  O!

JA!!!!!!!  Kus haar nog niet niet.  Heb er natuurlijk op zijn Annemieks twee. Merk: Le Creuset. Dikke gietijzeren pan met een crème aardewerk deksel.  Heb ze een aantal jaren geleden aanschaft in een dikke aanbieding! Altijd fijn!!

Ze staan zo gaaf op een mooi gedekte tafel met Portugees servies  en bijpassende glazen en bestek inclusief een bijzonder mooi tafelkleed uit Varanasi/ India; modern & chique. Die Tajines worden ondanks dat ze er zo gaaf uitzien zeker niet ontzien. Ze worden wekelijks intensief gebruikt: zomer & winter.  Ben een grote fan van de keuken uit Perzië. Houd van de verwarmende kruidencombinaties en ook de aandacht die deze keuken geeft aan onder andere goede garing van gerechten door de vele stoofgerechten. Heb inmiddels vele kookboeken uit het Midden-Oosten en heb er recent 1 ontdekt waar ik zeer blij van word. Persiana door Sabrina Ghayour; echte aanrader voor iedereen die van koken houdt en ook voor diegenen die gestagneerd zijn met hun skietjes onder de kerstboom en die effe niet weten wat ze met al die tijd aan moeten in hun welverdiende vakantie. Ga los met dit prachtig kookboek, je tajine en een geniet van een heerlijk geurend huis door verrukkelijke kruidencombinaties. Ook voor desserts is het boek aan te bevelen. Top is de Iraanse rijstpudding; die lekkerder smaakt dan dat ie klinkt en het pistache, honing en oranjebloesem ijs is zeker een aanrader!

Ben je verliefd, verloofd , net getrouwd of al 100 jaar in love .. verras je partner of jezelf! met de Perzische Liefdestaart. Voor 10 personen, dus evt. kids en kleinkids kunnen gewoon aanschuiven. Maar let op er blijft dat je zelf nog een stukje scoort. Prachtige taart en makkelijk te bereiden. Basisingrediënten: rozenwater, boter, eieren, kaneel, mascarpone, basterdsuiker, poedersuiker, amandelen, pistachenoten, kardemom en ter decoractie gedroogde of eetbare verse rozenblaadjes. Je maakt zonder enige twijfel  indruk met dit baksel en als je nog ergens over wenst te onderhandelen ; succes gegarandeerd met deze zoethouder.  Grapje natuurlijk. Deze taart komt uit  een van mijn favoriete kookboeken en is een plaatje om te zien en makkelijk te bereiden:  De keuken van het Midden-Oosten door Rukmini Iyer.

Veel kookplezier toegewenst!