Skip to main content

Standje ongeduld word ik wel eens genoemd in mijn familie; helaas klopt dat. Heb een zeer goede batterij en structureel een flinke berg aan energie. Heel fijn want die levendigheid & energie gebruik ik privé, in mijn werk en in mijn sport. In geduldig afwachten blink ik niet uit. In de afrondende fase van de eenjarige Orthomoleculaire Therapie opleiding ging ik direct van start met de eenjarige Darmtherapie-opleiding. Ben lekker op dreef. De Darmtherapie opleiding is afgerond en jawel alweer zo’n zin in de volgende 2 jarige opleiding: Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI); kan niet wachten tot ik mag aanvangen. Terwijl ik eigenlijk even mag genieten van een 2 maandjes geen studiedruk en 2 jaar aan de bak ga met mogelijk nog een derde masterjaar erna.. ja hoor, want waarom zo je effe geen totale studierust nemen. Past niet bij me. Ben goed in balans, dus die rust is geen probleem, die neem ik op mijn manier wel. Mijn hoofd heeft alleen zo’n honger naar aanvullende, opvolgende en nieuwe kennis.  Tuurlijk voor deze k- PNI aanvang, want waarom zou je ook eens een keer geduldig afwachten Annemiek, alvast eendaagse Biochemie ingeboekt en een  3-daagse hormoonspecialisatie opleiding. Ouderwets eten bij Mario (SOHF) en Ilse (Ortho Linea) en dan tussendoor het hoofdje bijtanken aan info over pathways- & orthomoleculair hormoonherstel. Onder het motto: ‘Nooit genoeg kennis’ ga ik nog voor aanvang van de k-PNI fijn even door!

 

Zie voor meer informatie over k-PNI:

Natuurdiëtisten: Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is een gestaag groeiende wetenschap die de samenhang onderzoekt tussen onze psyche, immuunsysteem, zenuwstelsel, hersenen en hormonen. De kans op ziekte wordt bepaald door de complexe interacties tussen omgevingsfactoren, biologische systemen, genen en epigenetische factoren. Het doel van de KPNI is op zoek te gaan naar & inzicht te hebben in het verstoorde werkingsmechanisme van klachten/ ziekte (aanvangend bij de oorzaak/ oorzaken). De behandeling wordt afgestemd met inzet van natuurlijke interventies. https://www.natuurdietisten.nl/kenniscentrum/brede-visies-op-gezondheid/psycho-neuro-immunologie/

&

Cpni Europe:

Als klinisch PNI-therapeut heb je kennis van psychologie, neurologie en immunologie nodig, maar ook bijvoorbeeld van evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen. Door deze brede integratieve benadering is de PNI-behandeling persoonlijk en effectief. Deze opleiding behandelt de thema’s: Voeding als medicijn, Nutrigenetics & Nutrigenomics, Kwantumfysica, bewustzijn en klinische PNI; mythologie versus wetenschap, Medische fysiologie en biochemie, De biologie van het bioritme, timing van voedsel, beweging en gedrag.

https://cpnieurope.nl/inleiding-kpni-opleiding