Zeilen in de Cycladen stond deze zomer op de planning. Beide geen angst voor Corona en ook een kwestie van logisch omgaan met de adviezen.  Beide een eigen zaak, die ook na de vakantie weer volle bak draait. De optie om vast te komen zitten op het vliegveld van Athene leek me geen goed plan en in quarantaine na terugkomst door mogelijk aangescherpte regels leek me zeker geen goed idee. We zijn standaard late boekers en ook nu weer de knoop laat doorgehakt. Dit jaar effe een keer niet vliegen.  In de bouwvak in overvol Frankrijk vertoeven is voor ons geen vakantie en ook van de overvolle havens in Nederland in Corona tijd worden we niet blij. We wonen aan het water, dus die surfplank gooien we er met plezier zelf in. Vakantiecredo: Rust, ruimte & water (bevroren of niet)!  Dus we teren nog even na op onze wintersport en eerlijk is eerlijk de Ouzo en Griekse salades smaken in onze tuin met dik 30 graden ook prima.

Ja, om dan meteen ook maar te melden dat we in augustus het huis van onze buurman hebben gekocht om mijn praktijk aan huis in Bergen op Zoom één de deur verder te verplaatsen! Ja, heel erg luxe! I know! Dus met in het vooruitzicht een verbouwing in oktober naast ons, dan nu eerst onze eigen toko 100% naar onze zin maken. Dus dit jaar werd het voor het eerst: Klus & Co zu hause. Ik grapte met een vette lach tegen een collega: ‘Als ik komende maandag weer terug op de praktijk ben, dan weet je meteen hoe mijn relatie ervoor staat!’ Lees: beide niet vies van hard werken en we weten altijd een goed excuus te bedenken en om achter de laptop te duiken om nog ‘eventjes’ iets af te ronden. Dat leek me een mooie uitdaging om eens te weerstaan. Gelukt by the way. De eerste 3 vakantiedagen moet ik altijd even afkicken, en daarna kan ik me overgeven aan standje ‘Wat ga ik eens doen vandaag!’

Dit najaar hebben we gepland om ons schilderwerk uit te besteden, maar onze tuin had wel een kleine up-grade nodig. Dat doen we dan zelf, want stil zitten is voor nogal een uitdaging. Tuinieren vind ik ontspannend en de tuin is met liefde in orde gemaakt met diverse rozensoorten. Dit jaar zijn aan de slag geweest met grover geschut”We’ is in dit geval een groot woord. Eerlijk is eerlijk: mijn man is een ultieme die- hard in de hitte. Als iedereen puft van de warmte en ik tussen 15.00 en 16.00 uur afhaak door de zinderende hitte werkt deze klusser steady zonder te zuchten met gemak tot 21.00 uur door met boren, slijptollen, zagen en hamers. Piepen en miepen is niet zijn afdeling en hij hanteert een hoog afwerkingsniveau. Eerder een keer kwestie van remmen dan aanzwengelen. Trots op deze stoere man! Nieuwe poorten gemaakt, de gehele vijverbodem een grondige schoonmaakbeurt gegeven, de schuttingen fraai opgehoogd waardoor we een groene winterharde band van jasmijn creëren. De garage volledig binnenste buiten gekeerd: wat heeft een mens schaamteloos veel spullen! Naar de stort en kringloop gereden met een volle aanhanger. Tussendoor een ouzootje met ijs bij de borrel. Drie geïmporteerde oude Balinese potten eindelijk eens een mooie plek in de tuin gegeven. Mijn liefde voor Azië gaat niet alleen door mijn maag. Verzamel graag Aziatische kunst. Inmiddels diverse mooie oude objecten in huis en voor de verandering een letterlijk een ‘nieuw’ item aangeschaft. Een lieftallige ‘lichtgewicht’ boeddha uit Bali van ruim 200 kilo stond in de garage te ‘pronken’ om eindelijk eens wat daglicht te gaan ontvangen in onze tuin. Het ruim 200 kilo massief stenen beeld uit de garage halen was een uitdagende operatie. Missie geslaagd: heel blij mee! Vanuit mijn praktijk kijk je nu uit op de Boeddha. Dat samenwerken ging overigens prima; bijzonder weinig discussiepunten gehad en dat is dan wel redelijk uniek! Het zal de warmte zijn geweest! Voor herhaling vatbaar?! Ja. zeker! Klussen geeft me echt voldoening. Maar Griekenland en vooral het zeilen werd ook gemist. Dus we kijken uit naar de wintersport en ook de zomer 2021… Ja, en ondertussen genieten we van al wat er al is!!!

Dit jaar knallen we de komende 4 maanden het jaar uit door te hard werken, start weer nieuwe 2 jarige opleiding (70 ECTS) Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI)

https://www.natuurdietisten.nl/kenniscentrum/brede-visies-op-gezondheid/psycho-neuro-immunologie/

en zetten we de praktijkverbouwing – en verhuizing in Bergen op Zoom in gang, want voor je het weet hangen de kerstballen weer in de boom!

Afbeelding van de Boeddha nog in Bali in aankoop.

Wijsvinger op duim betekent lesgeven

Mooi van toepassing voor mijn praktijk!